Workshop 1: Horeca CAO

Binnen de horecabranche is de horeca cao van toepassing. In deze cao zijn de arbeidsvoorwaarden en regelingen voor horecamedewerkers vastgelegd. Maar wat houdt een cao precies in? Wat staat er beschreven in de horeca cao? En wat houdt dit in voor de ondernemer en de leermeester?

 

Workshop 2: Desembrood

Ferdinand is een echte deskundige op het gebied van desembrood. Hij neemt je mee in de wereld van bloem en water en geeft antwoord op de vragen. Hoe maak je een goede desemstarter? Hoe kan je afwisselen met ingrediënten? Welke technieken moet je toepassen voor het beste eindresultaat. Maar vooral hoe kan je zelf desembrood maken voor jou bedrijf. Dit komt allemaal aanbod in deze workshop over desembrood.

 

Workshop 3: Kookdemonstratie

Steven heeft inmiddels zijn strepen dik verdiend. In Herberg Onder de Linden kookt hij letterlijk de sterren van de hemel. In zijn kookdemonstratie geeft hij een kijkje in zijn culinaire wereld.

 

Workshop 4: Bierkennis

Onze biersommeliers Taeke Oosterwoud laat u graag zien en proeven hoe je met 4 ingrediënten eindeloos kan variëren. Wat voor invloed heeft gist op het uiteindelijke bier

Gist zet de suikers, die tijdens het brouwproces zijn gevormd, om in alcohol en koolzuur.

De gebruikte giststam bepaald, in een belangrijke mate, de smaak van het bier.

In deze workshop komen de 4 vergisting types aan de orde, en met voorbeelden verduidelijkt.

 

Workshop 5: Leermeester+

Ben je SVH Leermeester? Ga op voor het nieuwe SVH Leermeester+ diploma. Zo leer je nóg meer het beste uit lerende medewerkers en leerlingen naar boven te halen. Als Leermeester+ ben je namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het leerproces van medewerkers en leerlingen, je bent ook verantwoordelijk voor hun beoordeling en het uitgeven van branche-erkende certificaten, de SVH Praktijkbewijzen. Anders gezegd: je wordt opleider en examinator ineen.

 

Workshop 6: Wijnkennis

Josefien Hilhorst, onze “wijnjuf”, heeft recent de titel Spanish Wine Educator behaald na een cursus in Madrid.

Nu neemt ze jullie mee in de wereld van de Spaanse wijn.

Een viergangen wijnreis door Spanje; van Penedes naar Priorat en van Baskenland naar Jerez. Van aperitief tot dessert.

En passant leer je ook hoe je wijn het beste kunt proeven en wat er lekker bij smaakt.

 

Workshop 7: Culturele lenigheid

Onze culturele diversiteit neemt toe, ook in onze werkomgeving. Hoe ga je om met verschillende culturen, levensstijlen en overtuigingen? Bouw bruggen, geen muren! Ga mee op wereldreis en ontdek waarom culturele diversiteit om culturele lenigheid vraagt.

 

Workshop 8: (LEER) Meester in Gastvrijheid

In deze sessie ontdek je hoe je de gastvrijheid binnen jouw bedrijf, in jouw team kunt verbeteren en/of verankeren. Deelnemers aan deze workshop maken kennis met de "5 Sleutels tot Gastvrij Leiderschap" (Laura de la Mar).  Ontdek hoe je zelf een stimulerende rol kunt vervullen en word/blijf een meester in het creëren van een gastvrije omgeving.

 

Workshop 9: Fexibele hotelschool

Vanwege het oplopende personeelstekort in de horecabranche is Noorderpoort gestart met het ontwikkelen van online modules voor de doelgroep werkenden en werkzoekenden in de horeca. De Flexibele hotelschool bestaat uit verschillende online modules. Iedere module kun je los volgen, in je eigen tempo en op het door jou gekozen tijdstip.  En volg je ze allemaal dan kun je zelfs het mbo-diploma Manager/Ondernemer horeca niveau 4 halen. Is dit interessant voor jou of je medewerkers?

 

Workshop 10: Fermenteren

Fermentatie is een specialisme in de horeca waarbij biologische materialen met behulp van bacteriën, celculturen of schimmels worden omgezet gefermenteerde voedingsmiddelen. Hiervoor zijn steeds meer toepassingsmogelijkheden in de horeca. Dat zorgt op de arbeidsmarkt voor een toenemende vraag naar startende koks met kennis van fermentatie processen in de horeca. De docenten van team horeca bieden de benodigde kennis graag aan.

 

Workshop 11: Patisserie

In deze workshop neemt onze docent patisserie Johan Niessink je mee in het proces van Nougat. Dit is slechts een klein deel van wat er in onze opleiding patissier die het Noorderpoort aanbied. Een opleiding die een mooie verdieping biedt voor zowel bakkers als koks